bace neh , kompen sentap

CIRI-CIRI PEREMPUAN MURAHAN
1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew'

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam bodo kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying!

6. Kau pakai baju nampak lurah kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..

9. Macam bodo bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka bodo

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

MCM GUD-GUD JE KAN ??


honestly tak tipu punye ! wahaha !

oh lelaki perasan tan !!

Selamat petang semua.. hari neh Pahang cuti..besh kan ? boring sangat sangat..nak kuar tapi takde orang nak bawak..ucuk demam..sakit gigi.. cian sayang..rehat cukup-cukup yer sayang…so dok menarang cite jela jadinye..on fesbie pon..takde yang menarik..geng yang da sebati takde online..nak g merayap kt town..dalam dompet ade 40hengget…banyakkan wawa nye duit..tu pon nasib baik topup adik ngn mak sponsor..haha.. kalau tak lesap la rm10..yela.. dua no kott..mesti la nak topup dua2 kan??

Esoknye sudah keje…argghh !~ cuti la lagi ..saya mau cuti lagi..sedak je duk umah..memey la sedak…kalau duit masuk tiap bulan..neh kene keje dulu baru masuk duit..hahah ~~ sedih kan ?? pastikan tahun depan cari duit yang cukup..nak kawen !! pastikan sebelum umo 24 da jadi bini wan.. hahah ~~lawak jer.. kalau takde rezeki lagi..kene la trime kan..

Sebab da cuti, takde bnde nak buat..bukak fesbuk jela.. stalker profile someone neh..huh !! nape la aku mesti nak stalk profile die..sedangkan die da block aku kan ?? shialan punye laki..huh!! bajet ensem je..aiii keje aku nak mrah je kan..marah kat org yg bajet je ngn aku…tak shuke tak shuke.. tadi pon aku bukak fesbuk adek aku..semate2 nak tgk die.. eee…geram la.. ngpe die block aku..cam aku nak lagi kt die,helloo..tengok la brader.. aku dah berpunye.. belom pape ko dah block aku..cam heran sangat la kan aku neh kan ?? ceit ~ phuii~~ tak pelik pon..aku pon da lupekan ko..aku kenal ngn kop on mase aku budak2 lagi..x matang lagi..mmg kategori bongok tahap gaban la mase tu..

Dah lame sangat kite lost contact kan ?? aki ingat dah jumpe kat fesbuk..ko tak la nak ego lagi ngn aku..3 tahun babe , lame sangat da pon..tapi ko tetap maintain nak ego ngn aku kan ?? bajet aku nak melutut depan ko..terime la aku terima aku balik F****L.. sayang kt ko gile babai !! huhu..ko wat camtu..nmpak sangat ko perasan ko hot tahu tak..mane anis ko ?? awek pakai tusung semate2 kerana lelaki ?? hahah !! muntah sebaldi aku dengar die dah berubah menuju kebaikan..then nak cakap plak ko dapat pahala sebab membuka pintu hati die nak bertudung..basaa.. aku memey tak tahan ayat ko mase tu..actually , aku tau da anis tu bertudung sebab ko je..haha ~~

Haaaiii..tu la jantan hipokrit.. aku sikit pon tak heran da sekarang.. nak block ? nak hide dari aku ?? cam ko bagus je kan ?? lame2 nanti ko tau la langit tinggi ke rendah..sebabnye ko melampau sangat..aku dah cube wat baik ngn ko..lupekan perkara lama..tanak ingat da sikit pon tentang dlu..arggh..sakit hati aku..ape la nasib aku..sorang lagi ex aku block aku sebab awek die skang block aku..sedihnye la..padahal aku sikit pon takkan melutut kat korang da..ape daa..aku ade life aku sndri..aku tanak da ade katian ngn korang..cukup sebagai kawan..tapo korang ego kan ?? shit !! tengok aku da mencarut..

Sekarang..aku dah ade orang yang lagi penting lam hidop aku..aku nak jage die baik baik.. Ya Allah.. kabulkan la doa hamba mu ni..tentang korang yang suke sangat block aku..aku tak heran..tapi bile sampai seru korang nanti jangan la tak ajak aku plak kan .. huhu ;)

Papai


honestly tak tipu punye ! wahaha !

wahai kaum lelaki :(

BILA PEREMPUAN MENANGIS

Pernahkan anda tertanya-tanya kenapa seorang perempuan menangis hanya kerana seorang lelaki? Mungkin sebab anda sudah terbiasa dengan auta bahawa perempuan memang suka menangis...

Seorang perempuan takkan menangis dengan mudah, tetapi hanya apabila dia mula menyintai anda, dia mula merendahkan egonya untuk anda semata-mata kerana anda.
... ...
Apabila dia menangis di hadapan anda,
Apabila dia menangis kerana anda,
Pandanglah matanya,
Bolehkan anda rasakan apa yang dia rasa?
Pernahkah anda CUBA untuk memahami apa yang dia rasa?
Fikirkan…
Berbaloikah dia menangis,
Dihadapan anda,
Hanya kerana anda?

Dia menangis bukan kerana dia lemah,
Dia menangis bukan kerana dia kasihan atau simpati,
Dia menangis,
Kerana dia tidak lagi mampu untuk menangis didalam hati,
Kesedihan yang dirasainya menjadi semakin berat untuk disimpan.

Guys,
Cuba ambil masa untuk berfikir,
Jika si dia menangis hanya kerana anda,
Mungkin sudah tiba masanya anda fikir kembali di mana silap anda,
Kerana hanya anda tahu jawapannya.

Fikirkan,
Kerana suatu hari nanti,
Ianya mungkin terlalu lambat untuk menyesal,
Atau terlalu lambat untuk mengucapkan “maafkan saya…”

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda membiarkan dia menangis keseorangan. Beradalah disisi dia, menemani dia, kerana dialah yang akan setia dengan anda sehingga akhir hayat anda.

Guys, kalau seorang perempuan menangis kerana anda, janganlah anda meninggalkan dia selagi dia masih memerlukan anda. Kerana anda akan merosakkan hidup dia.

Guys, jangan pernah mengungkapkan rasa cinta anda kepada seorang perempuan selagi anda belum benar-benar yakin dan sedia untuk bercinta. Kerana anda hanya akan membuatkan si dia menangis dan sengsara...Mudah bagi seorang perempuan untuk berpura-pura melupakan cinta lamanya terutama cinta pertama, tetapi bukan mudah untuk membuang parut dalam jiwanya...

p/s : entry ni dicopy dari sorang teman kat fesbuk wa.. sebak kejap pas bace.. T.T


honestly tak tipu punye ! wahaha !

aku benci kau

Untung ade kawan cam aok!! jujur koi cakap koi suke amat care aok ! aok ingat aok tu engseng sgt ke ?? koi ni ngenang aok kawan dar dulu agi ngn koi kalu tak koi malas doh la layan jantan cam aok..sekali lagi aok wat koi cam bukan kawan aok kan ? koi tegur aok wat tak tau jer..basaaa.. bapak geram kt aok..jadi orang kalau berkawan nak pilih-pilih..dalam kubur esok aok takde nye nak bawak kawan aok yang cantik n cun tuh !!!
Hari neh koi geram sangat..dulu aok wat dah gini kat koi.. tapi oke sekejap.pastu buat lagi.. lepas neh koi mmg malas dah melayan aok !! kalau aok piker aok boleh wat endah tak endah je kt koi..koi pon boleh..tak mampos pon tak berkawan ngn aok ter..k , koi ase maybe pasni aok jangan tanye nape koi wat taik ngn aok..aok piker molek..koi sedar koi tak cantik nak kawan ngn orang cam aok.. hot , ensem ,macho kan ?? muka jambu jambu…tapi takpe lah .. koi sedor..koi takkan ganggu aok da asenye..
Dah bape kali koi chat aok..tanye khabar.. nak harap kea ok tegur koi lam fb?.. usah ke tegur.. tak penah anggap pon kawan aok lam fb tu..aok nak pmpuan yang market.. yang high class.. oke itu mmg hak aok…tapi jage la sikit perasaan org.. koi beria beria tanye aok balik ke dok.. balik ke dok.. jawab jela..kalau malu sekalipon nk kawan ngn koi..orang bukan nmpok aok chat ngn koi..pander !!!
Skang koi tekad..kali neh koi mmg tekad taknok dah tregor tegor aok. ikot pandai aok la… koi tak kesah pon.. macam mane orang layan koi..macam tu jugak koi layan orang tu.. koi tak membezakan orang..dari segi ape sekalipon.. smue koi senang nak berkawan.. last dah .. koi tanye aok balik dok mmbe tunang…tapi sepatah haram pon aok tak jawab…senang cite..aok wat hal aok koi wat hal koi..
Sekali lagi koi mintak maaf kalau aok tak senang nk kawan ngn koi.. salam..

honestly tak tipu punye ! wahaha !

kawenn ida





Kawen kawen dan kawen… bile turn aku haa ? asyik tengok orang kawen..cousin kawen..kawan kawen..terasa amat sangat-sangat nak kawen.. b bile nak masuk meminang?? Hahah ~~ sabo sabo.. jangan terkinja-kinja sangat la kan ?? huhu.. kawen muda la best kan ? elakkan dari yang tak baik berlaku..tapi alkisahnye sebab duit pon lom kumpul..si hubby pon baru nak abes belaja.. haha ~~

Humm, semalam g kenduri kawen membe..aida my classmate.. kawen da die kan ? die neh pemalu orangnye..tapi die dapat jodoh dulu.. haha !! serius cantik die hari tu.. untung suami die.. aida neh lemah lembut..sopan santun ..everything perfect la J .. so ari ahad semalam aku pon pegi la ngn nora..kalau nora tak amik..memang tak pegi la aku jawabnye..mane tahu umah die.. haha ! so kami pegi berempat..ngn hanim n akak yana.. hik hik J tapi ade la membe aku sorang lagi , cece nk follow kami sbb tak tahu umah aida neh.. alkisahnye mule2 janji si nora nak pegi kul 1130,pergh bapok awalnye..silap silap pengantin tak mandi lagi..haha ! pedooh lalu kan ? tapi last2 tunggu cik mek nora make up n make over muka die kalahkan pengantin..mmg lame la.. tapi tunggu jelah..kite tumpang die kan kan kan ~~ so lam kul 12lbh gk la die baru amik aku ngn hanim..tapi ok la sebab kawan aku sorang lg nk tunggu bf die la ape la.. terpakse tnggu kat petronas..nak citenye jumpe la rombongan pengantin..haha ~~ ijo nye la pengantin laki tu..tapi lam mase tu tak sure hubby ida.. takkan kenduri die je hari neh..haha ~~

So lepas lam setengah jam jugak menuggu si cece dtg..akhirnye sampai jugak die.. ptt la lambat..bawak rombongan die jugak.hahah.. so kami pegi la..sampai kat batu kapor tu..nora cakap nak park kete umah die..sebab umah ida neh berbukit..haaa..takpe..kite jalan kaki.. ( padahal tak tahu jauh ke dkeat nk jalan kaki tu..) so jelalan punye jalan..baru tahu yang nora neh saje ke kenakan kami..huhu ~~ jauh seyh!!! Penat kaki jalan..kami takpe lagi,,yang belakang bising-bising da.. hello ~~ baru jalan sikit..da bising..kecoh kate banyak ruang parking kete..kalau ko tahu banyak watpe follow kami kan kan ? kitorg pon penat jugak.. tapi takpe..bile lagi nak jalan kaki jauh2 kan..pergghh!!! tinggi bukit nk sampai umah ida tu.. semput bape kali dah aku asenye…

Sampi sampai cari air..lawak je kiteorg neh..nampok ngat tak penah exercise…haha!! Pas cari air,ape lagi makan la.. lapor wehh.. haha.. sedap gak lauk die.. nyumnyum..mam nasi minya memey la sedap kan.. bile dah masing tengah makan.. tak hirau da port mane si cece n the gang duduk.. lantak la.. banyak ngat mulut tadi..kan da lapor..haha ~~ bile da kenyang..bangun la weh..makcik2 lain tgh tunggu turn nak makan..so nak balik da kan.. kene la begambo dulu ngn pengantin..tapi dapat gambo ngn ida je..yang lakinye tah kemane..haha ~~ dapat la 2 keping je gambit ngn ida.. so sweet of u ida.. btw congrats da jadi wife org..



honestly tak tipu punye ! wahaha !

sedih


Nape ngn tajuk kali neh?? Hmm takde mood..takde perasaan..kat sape nak luahkan pon tak tahu..kat blog jugak tempat aku meluahkan perasaan ngn air mate laju je mengalir...dugaan dugaan !! bile nk tamat tak tau dugaan bercinta neh..hmm sekali lagi hari neh..aku sedih..die betul-betul ke tak ngn aku haaa… takotnye la aku…alkisahnyee…

Hari neh da start gaduh ngn b.. tapi aku tau die jenis relax..aku melenting camne pon..die stay cool..die leh lagi nak gurau..tak nampak ke keseriusan saya neh sayang..!! hmm…b ohhh b..semalam da nyaris-nyaris je nak break..aku pn 1..cepat sangat wat keputusan..cepat sangat nak mengalah..hmm..!! damn!

Malam tu cam bese..mmg time malam je kami bercinta kan ? amik kan dah kuar..hmm takpe org paham awak bz siang-siang..org tak ggu awk..lagi2 awak nak final neh..tapi malam semalam mmg kaw2 awak nak wat saye ngamuk kan shazwan !! ngn sape tah awak msg..bile saye tnye,jap adik sedare jap kang kawan skolah..mane 1 sayang !! try to be honest..u can do it..~ hmm..tpi ttp taknak mengaku kan..saye dah penah cakap banyak kali kat awak..dah setahun lebih kot..nak mesej ngn kawan pmpuan awak tu mesej la..tapi jangan la melebih,piker la perasaan saya awak.. :’( sedih saye tahu tak.. takot ilang awak..sape lagi saya ade.. saya taknak da cari lain..saya nak bersama ngn awk..!!!

Bile saye dah marah..awak relax je..macam2 dah saya marah kat awak..awak tetap relax…kalau dah tak suke saya..tinggalkan saye je..saye terima.. :’( .. watpe pakse orang sayangkan saye sedangkan orang tu tak boleh..pasal malam semalam..saya nak sangat awak jujur ngn saye..dah lame kite kawan..tapi tak tahu awak dah bape lame wat perangai camtu..ntah sape awak mesej…siap berABG lagi kan… awak ingat bile awak silap sent camtu..saye still cool , chill je tengok msg awak..boleh lagi nak ketawa?? Camtu ?? mane ade girls camtu awak.. kalau ade tu takpelah..tapi saya lain..kire oke la saya izinkan awak mesej ngn kawan girls awak.. then awak salahkan saya ade mesej laki lain..saje nak carik salah saya pulak kan ??? SAYA cume sayang AWAK..takde yang lain…malam semalam saya dah rase takot sangat ilang awak..tapi lam mase yang same sy kuatkan semangat saye nak trime andai awak nak putus ngn sy…sy mmg tak kuat..sy tak mampu..awak cakap sayang saya..takkan tinggalkan saye..tapi kenape tipu saye..

Hmm…sedih nye saya malam tu sampai mata bengkak..g keje jugak hari neh even mata bengkak molek je…malu jgak kot2 ade yg perasan ngn mata saye..tapi malam tu saya lega sebab awak tak tinggalkan saya..hmm, camne la kalau dah kawen nnt..saya ikat awak lam umah.. tak la..tapi saya akan bahagiakan awak kelak..sampai akhir hayat saye..kite same2 jage relation kite k sayang.. hope till the end J

Thanks b <3


honestly tak tipu punye ! wahaha !

kembali kerja

Yay ! wawa da kembali bekerja selame 2minggu lebih membesarkan badan yang sudah cukup besar J.. hai kawan-kawan sekalian..hik hik.. ( suke sangatttt ).. cite lame tanak dikenang da..dah leaps pon..so kali neh wawa Berjaya menamatkan zaman penganggur terhormat…mane nak cekau duit wahai sayang..kalau diri neh tak bekerja..dah la banyak tanggungan..anak-anak kene diberi makan..kalau tak sunyi pulak kan.. ade anak dah ke ? op cos la. My baby ade 3 setakat ni yang perlu diberi perhatian sepenuh mase J.. my both sony n my bb.. haha !!

Alhamdulilah..atas berkat kawan-kawan yg dikenali..aku dapat gk bekerja lagi..kt mane ? kat ngn umah jep..senang n jimat.. tu yang penting tu..haha..keje kat tempat baru ,suasana baru . kawan baru..so otak pn kene fresh..takmau ade simpan kenangan tempat lame…lupekan !! company yang aku keje tu cam supplier buku la..haaa amik kau mastura..dah puas main barang kosmetik..kali neh kau mentelaah buku pulak kan ? bagus tak aku ? mestila bagus..terbaeeeekkk..last week aku pegi intebiu..cam bese..isi boring..n jmpe bakal BOS baru..haha!! aku diterima..tapi gaji kureng sikit la dari tempat lame..tapi kat situ ade elaun kedatangan..rm80 kalau penuh..tapi tak sure aku nak dtg penuh..muka aku neh ?? macam2 ragam…tapi sayang la..aku kene ikut hari..kalu tak kompem lagi..gaji anda kami bagi ikut hari ye cik mastura.. aaaa oke2..konon terima la kan…tapi sedih jugak..takpe la mastura..cube yang terbaik…dah ni rezeki yang ade sementara…bos tanye bile boleh start..aku mintak start betul2 hari senin la..saje nak betul restkan minda..

So hari neh dah start keje aku kat Edaran Didik.. aku bangun pepagi..cam ase nak pitam..bebal dah suk lame kt umah..bangun lambat..mmg parah..hari 1st keje..paham jela kan..muka poyo + selenge mgm jadi tatapan umum hari tu.. muka yg suci lagi sopan pon ditayangkan…well..hari pertama..kene jadi bukan diri sendiri..keep my word oke ! haha !~~ so bile dah sampai , mesti tak tau ape keje nak aku sental hari neh…oo lupe yer..aku betugas sbg sales coordinator..macam besar je pangkat ko kan..tapi lebih kurang mase kt ck..invoicing clerk..tengok n hadap invoiss jela… so 1st day aku di guide oleh sis Devi.. senior kat situ…so aku bawah die..die ajar al aku some part keje yang aku kene buat..kene tegur seyh..tak bawak notes..camne awak nak ingat nanti mastura, kalau tak buat notes..errrr~~ oke2.. esok bawak..haha~~ bese la cikgu kan ? kene dengor jea..

1st day neh aku kenal ngn staff ED, err ade macam2 pesen..haha !! ade yg scary je..shh~~ apelah..bhg admin , kak erni..mmmg dh kenal ngn die..kawan mase prktikal..kak amy..baru neh la jumpenye..n sis devi tu..oohh ye..bos pon kire admin la kan ? aku tengok name die kt meja. ..Albert Low..ye kott.. tah bedal je..so budak store pulak, ady n faizal…dua2 tak kenal..so salesman aku sorang pon tak tau..so 1st day nih cukup la dah tau sikit2 nak wat keje ape..kenal da staff camne..hope sangat aku leh go on ngn diorang..n hope jugak diorang leh carry ahli baru lam ED neh.. amin J


honestly tak tipu punye ! wahaha !

open house

Open house ? ape tu tumah terbuka la.. umah mmg sentiasa terbuka..wallaweh sedak tu !! semalam destinasi ke umah sis yana sayang J .. hahah…ape juadahnye yer..mesti sedak kan kak ?? so nak cite sikit la kan ?? hahaha !! takde keje gini la jadinye sayang…memandangkan aku dah berhenti kt ck tu..happy gile tau kuar dari situ..dapat plak amik gaji seciput hari neh..jadilah..wat rolling sampai dapat keje baru.. Amin..

So semalam pargi la umah kak yana..mesti pegi.. sebabnye makan free ~ mmg kau neh kan mastura kuat makan ! tak tipu baekk jujur kan ?? cehh~~ so pegi ngn adek bella darling kite tu..melawa sakan adek kite sorg neh ngn tudung ala² langsir gitu..kalau koi takde la nak memakainye..rimas benor..kang silap2 terbang bagai selendang jadinye.. tapi ikhlas ! die mmg comel.. peeewwwwwitt ~ nak carik jodoh kott smlm kt umah kak yana..haha !! sesampainye kt umah kak yana..ade diorang kt luar.. aku ngn tak segan silu terus riuh sekampung..padahal nak cover malu..shit !

So for da 1st time jumpe abg iskandar ! siape itu mastura ? tu bf kak yana merangkap abg angkat wawa skang !! wallawess..ye dok neh? Perasan je lebih kau.. serius mmg lain gile jmpe depan2…comel + gebu cam ucuk wawa..aum~aum~ .. si abg is siap berbaju melayu..kot2 nak p nikah terus tadi upenye tidak..jeng jeng jeng~~ die bawak kawan seyh…@.@ haaa mule la tu mata ni..lau tak buat gatal buleh tak nah nah ? haha!! Boleh tahan..org kampong koi tu.. dekat da tu !! huhuh!! Saje nak menghappeningkan jer..

Kak yana wat mee sup..sedap gile..bertambah2 manusia neh makan tau..haha ! dah mende sedap kan ? mase tu jugak jumpe kak ina kot..lupe da name die..sesame keje kt staedler dulu…kenal sbb adek ipar die jer..hey mmg gatal minah wawa neh..merata die nak kenal..dah cukup2…kang dapat penampo siam…mase makan tu jugak aku sibuk duk perabih biskut bintang made by kak yana..feveret aku tuh..1st time die bawak g opis..sedak yang amat..rangup je..pandai betul *kak par* aku neh wat kuih…

Lepas makan…sesi beramah mesra ngn abg is..best jugak abg is neh..mmg lawak gile..kepale masuk jer..gosip sana sini.. tapi respect die sbb die sayangkan kak yana sungguh2..so lovely u bro..hihi..hope sangat diorang kekal hingga ke jinjang pelamin..amin…dah habis sesi beramah mesra mase tuk balik…heee..

Da balik tu sempat lagi sms kak yana soh kim salam kt abg mizi.. J . just for friend only. Tenkiu…….. bye..so kat sini ade bape2 keping pic yg di amik mse hari neh..abg is dtg dari kuantan..wallaweh..bagusnye abg is neh kan kan ?? so layan...ZZZzzzZZZzzzzzz

**sorry la gamabr kecik **



honestly tak tipu punye ! wahaha !

RAYA KU DI KUANTAN




raya datang lagi ? habis puasa tak rakan-rakan ? penuh ke tak..yang girls tu memg i paham sangat la..yang guys ni jgan cakap korang pon ade cuti oke.. so tak terlambat lagi nak ucap selamat hari raye wat smue saudara se islam..maaf zahir dpinta.. ampon mohon maaf jika ade tersilap kate..ade tersilap mengaitkan name sape2 kan ? amboi ucapan raye edisi panjang..

memang kebiasaan tiap tahun , time raye menjelang tiba.. perasaan nak beraya tu melonjak-lonjak..suke sangat kan ? so tahun neh wa beraya di kampung terchenta..di kuantan...2 hari sebelom raye kami bertolak balik.. waa excted giles..tak hirau dah tinggal keje yang melimpah-limpah tunggu disettlekan...

so bile da sampai kampung..aktiviti biasa la kan..kemas sane sini..malam raye memasak ngn mak...hebat jugak rendang klau wawa masak..hahah !! akak puji sedap..oo maknenye da berjaya..so boleh masak tuk b cayang pulak lepas nih.. cite pasal chenta.. die pon beraya di kampungnye..johor kot tak silap..tapi dekat 1 malaysia neh die g beraya..kelasss kan sayang.. org duk kampung rindu rinduan kat kamu.. sob sob~~

well yang wawa boleh cite kat sini,,memang happy sangat beraya kat kampung..1st raye..da pakai baju cantik2..tapi ngn tudung itam fevret sentiasa la aku tibai semata-mata nak bergambar ngn budak neh.. sape lagi kalau bukan anak- buah tersayang aku..even tak pegi jalan-jalan sebab aku neh katak yang suke dok bawah tmpurung tak kuar-kuar.. haha!! so layan kengkawan pakcik aku jelah yg mai dtg umah... hehe..yang tut tu da kawen siap bawak bini lagi ngn baby..comel cam ayah die :P

so check it out pic raye waa yg tak seberapa neh.. ade jugk dr takdo kan ??? hahha .. see u ! melaporkan dari kampung peramu , Kuantan. Pahang.. 1 SHAWAL..



honestly tak tipu punye ! wahaha !

keputusan yang baik

Hari ni , dengan rasminye lagi 1 bulan akan datang..aku takkan jadi warge Ck lagi..kenape erk ? sebabnye aku memang dah letak jawatan kat situ..bukan ape..aku rase memang jiwa aku semakin hari semakin dingin ngn madam and bos..actually diorang baik..tapi care dieorang layan staff diorang tah pape je..bukan nak burukkan diorang..tapi tu la..terburuk jugak..jangan sentap sudah la kan ? hari ni 12 ogos..aku ngn rasmi da jadi tahanan sebulan lagi nak kuar dari penjara tu..InsyAllah..kalau takde pape hal..dapat kuar ngan care yang baik..semakin hari semakin tegang keadaan dalam opis tu,ngn order yang terkejar-kejar..tak tau kuar yang mane dulu..strategik yang tidak amat memberansangkan minda aku nak wat keje ngn tenang.. tapi disebalik cerita aku ngn rela hati nak berhenti..ade cerita lain yang aku dengar dari sumber-sumber yang terdekat ngn aku lam opis tu..katenye aku memang akan DIBERHENTIKAN oleh diorang..ooo so ? kenapa tak terus terang ngn aku lagi senang kan ? memang hajat aku tu kot nk kuar dari company tu..tak payah pakai orang ketiga @ yg lain-lain..just face to face.. sampaikn hasrat tu ngan orang yang memang ko nak berhentikan tu lagi baik..

Memang sedih lepas dengar dari sumber tu ..yang aku memang nak diberhentikan..atas-atas sebab aku cuai..tapi aku faham..selebihnya hanya aku yang tahu kenapa die na buang aku..haha ! nak tau sebabnye..aku dapat crita dari sumber-sumber lain yg kate company ni memang suke melambatkan ape-ape hal yang berkaitan ngan kebajikan pekerja die. Conthye ! kwsp ngn epf tolak bulan2 kot.. tapi tiap bulan tak update pon.. hello ! takde duit ke ? mmg *#@#@ betol la kan ? nak marah pon tak gune.. then aku tak brape amik kisah sangat la..janji gaji masyuk..tp itupon lambat jugak.. so bile aku dengar camtu.aku pon nak la pegi cek..walhal aku pegi bukan sebab nak tgk die update ke tak..just nak tangok aku berdaftar tau tak je.. tapi ade la makhluk yang mulut puaka..yang aku agak la mesti dari kaum n puak die yang bgtau die..sakit hati aku !!!!! arrggggghh~~ bangkai punye olang..sampaikan madam terus tarik muka ngn aku sampai hari-hari akhir aku kat CK.. best mmg best keje kt tmpt tu..tp keadaan skang makin tegang tambah lagi ngn MOK yang cam serabai je handle opis :P …

So tu jela..skang ni aku tgh usha-usha keje baru..kot2 la dapat kan ?amin :)





honestly tak tipu punye ! wahaha !

sis yana n bella bacelah ;)

hooola readers..aik ade ke orang nak bace blog wa neh..kalau takde sekalipon..bia jelah..wa tak kesah..janji happy orait !! hari ni wawa boring sangat..minggu neh b wa tak balik..tak boleh nak kuar jalan-jalan..tension gile dok umah..tolong la balik minggu depan sayang…hari neh wawa nak bercerita tentang orang-prang yang baru hadir lam hidop wa tapi cam dah lame sangat kenal ngn diorang… selesa kawan ngn diorang sebenarnyee :P.. sebab perangai masing-masing masyuk je…even baru 2 orang kawan baru..tpi wawa dah anggap dieorang cam family…


First skali..kak yana !!! kat mane kenal ngn akak kite sorang neh..mase keje kat Ck.. actually dah lame kot Nampak bayang bayang gadis ayu ini,tapi tidak penah pulak bertegor sapa..haha !! start keje kat ck..kami jadi ngam !! ape2 mesti stuju same2..cite la psal ape pon..mmg same2 suke..hah !! yang tambah lagi special nye sebab die ade adek laki yang sebaya wawa.. ehem2..teringin nak jadik adik ipar akak la.. boleh tak? Eh eh jangan lupe wahai mastura..klu teringin jugak ilang cik wan anda..silakan la..haha!! takpe kan kak ? dpat shazwan lagi 1.. gatal tak habis-habis kan ?? kak yana neh cantik..molek benar orangnye..sape2 yang berkenan mesti tak dapat da.. die sudah berpunye..kelak akan kawen kot. Insyaaalh . so tu cerita pasal kak yana.. sorang yang happy go lucky.. mmg boleh masuk ngn die.. love u sis J

Second..ade bella , comel je name die..secomel orgnye..tapi kuat nangis sayang saye neh..hihi !! jangan marah kak ye sayang… pon same kenal kat ck..allang-alang asyik mention name ck.. bagi penghargaan la sikit kat ck kan? Sebab pertemukan kami semue.. hihi.. bella neh adek lagi.. muda lagi.. die pon special jugak sebab ade abg yang same umur ngn wawa..sape erk ? hahaaaa.. amir @ domo.. ensem + macho.. LIKE giles.. haha !! teringin jugak nak jadi kak ipaq hang bella..gatal lagi kan? Laalalaalal~~bella lepais ni dah tak dapt hang out same2 lagi sbb nk p study..will be miss u dear..study molek ye sayang..jadi yang terbaik tuk um n papa kamu…

Akhir sekali..wawa takot jugak neh men amik pic kak yana ngn bella.. so saye mintak maaf lu ye sayang2 saye.. hahaha.. ngntok sudah..entry ni ditlis sebaik sahaja lepas balik dari hang out ngn korang… makan pizza bersama sang kekasih cina yang cam belangkas :P . sorry moon n jerry ( sebenarnye I jeles )

Nite all zzZZzzZZz’’



honestly tak tipu punye ! wahaha !

13 julai 2011

Salam..huaaa baru nak update..tah pape je.. orang lain tiap kali ade cerita memang terus up to date.. =.=

So hari ni wa nak cite macam2 selama wa tak penah bukak da blog wawa yg dah lame sangat wa tak bukak…mungkin lepas ni wa akan update selalu blog wa..wa mmg tak penah lepas dari kesibukkan ( cam ape da ayat kan ?) so nak starting dari mane yer..nak cite part happy dulu la kan..semua rase ade dalam life wa..so tell me nak yang mane dulu..ahaha ..

Cube teka ape kene ngn tarikh atas ni ? hahah..1 hari ni wa tersenyum lebar..sebab hajat wa selama ni da tercapai jugak akhirnye..wawa dapat lappy..thanks to my sista , eja.. sebab belikan dulu lappy ni..memang dh dari dlu nak sangat ade sebijik yang sendiri...teringin sangat-sangat…jeles tangok orang lain ade..tapi wa takde..nanges skang ! hahah~~ tapi sekarang dah dapat..syukur alhamdulilah..wa terase wa adek yang paling happy dan bertuah ade kakak macam ija..semua keperluan wa memang banyak dari die..tak terbalas jasa kakak wa.. luv u sis.. so berbalik pade cerita lappy wa…wa memang mule tak sangka la akak nak bayarkan dulu..hik hik J tapi itu adelah kenyataannye.. akhir kate mmg terus bukak..tapi sedih sebab takde broadband lagi..tapi dengan sikap yang gelojoh dari azali lagi..esoknye terus daftar mxs nye bb.. hahah ! malam tu ape lagi kencang la berpesbuk..tapi sedih sebab ade lappy sendiri..blog tak jugak wawa bukak L .

so sekarang bile wawa free wawa akan update la kan..sape la na baca diari wa nih kan ? haha ! bile wawa nak maju dalam hidup ye..wawa nak sangat ade sume yang orang lain ade..nak buat ape ikut orang wawa...alahai wawa...rezeki masing-masing kan..cpeat @ lambat akan dapapt jugak 1 hari nanti...1 je wawa harapkan sekarang nak dapat life yang baik..


honestly tak tipu punye ! wahaha !

saat wawa suda mereng !

salam bloggers , lame tak update blog..busy giler kan kalah Pm kite yaw ! hahah..
wawa kan takde lappy sendiri..so tunggu wawa punye lappy lak baru la ade cite macam-macam oke.
ouh , ape yerk..haa nak cite pasal citer yang semakin panas hot n meletop ! alah.. takkan u all tak tahu pulak kan.. hahaha ! *teett nak wat suspen ala lipas kudung !
bukan la hot sangat bagu u all yang tak minat ngan bende alah nih kan..
sebenanye GAMES jer la.. ermm.. best u all.. antara gamaes yang wawa tengah gile layan skang ermm cam zombie vs plant tu la.. best games tu.. even games tu untuk budak tadika je kott. haha.. tapi tak salah nak main kan? nak tengok tak ? mesti nak nak kan ! aum aum


haha , pic ni mase zombie rama-ramai serbu ! takotttt
nie pon same !
ni interface die ! bile nak start jer tangan zombie tu gelak bukan main lagi ! scary ~~
so kalau u all nak games ni , download jer kt SINI .. free je tahu . tak payah kuarkan duit tapi u all kene bersabar la oke.

and lagi 1 game yang wawa kureng main la tapi top jugak la kan , ANGRY BIRD , alah burung merah yang kiut miut tu... nak games tu jugak ? tapi tengok lu die punyer screenshot yer.. mane la tahu taknak ker kan ! hahaha ! huahaaaa...nah tengok lu sebelum nak download ,so klik SAYA kalau nak games angry bird yer ..




wahhh ,best jugak dapat sharre ngn korang semue , even wawa lame sangat tak update ! see u soon ! salam :)

p/s : lupe nak kredit tok kak yana ngn moon sebab kenalkan games ni pada wawa. sekarang tak tahan kalau tak main games nih !


honestly tak tipu punye ! wahaha !

CERITA TENTANG HATI

Hye smue..jumpe lagi kite bersiaran di taman perumahan tualang indah mentakab..yayayayay!!! haha nak update blog konon sangat kan tapi haram tak tahu nak cakap pasal ape..ape daaa wahai wawa.. lets start oke !! smile first :P .. bercite pasal hati..smue mesti berbunga-bunga je kan..well skang wawa dah kenal ape itu cinta..ceh waaa !! dulu entry yang bodo2 je rase cite pasal laki ! LAKI ?? hmm lemah je bile nak cite..tapi sekrang tidak lagi !! ooo I ilke giles !! tekan button LIKE skang..haha !! ok erase taknak da cite pasal laki yang dulu..then wawa pon taknak delete post dulu-dulu pasal sang kekasih..hik hik :P bia ia jadi memory wa..kate diary kan.. bia da bersuami skalipon..biakan je kot..cite lame.. =.=

Mohd Shazwan. Siape la budak ni kan ? kenal tak ? haha !! that’s my sayang aaaa J hik hik.. da setahun lebih kawan ngn die..bile nak kawen ntah...lambat lagi kot..si die baru nak habis blajo..haha ! camne la wa boleh kawan ngn die da stahun lebih tapi tak penah nk cite pasal die kan ? cian b saye neh.. hihi.. ingatkan kami neh sekadar kawan biasa..tapi skang da luar biasa tau !! mengejutkan saje kan kan kan ?? haaa..camne wa bleh tersangkut ngn mamat neh pon..secare mendalam sbenaqnya..ampa tau dak bile org da caring pasal kita..trime kite seadanya kite.. mesti korang cair cam ayaq batu kan ? ( beterabur loghat cheq ) . die special sangat..nak kate die perfect 100% tak la..tapi setakat wa kawan ngn dia..wawa selesa sangat…wawa ase sayang sangat kat dia.. tak mau da lepaskan die..

Dulu…wa jugak bodo..die nak kawan ngn wa sangat-sangat tapi wawa mase tu tgh frust menonggeng..wawa dah rase memang takde sorang pon laki akan dapat trime wawa yg tak cantik neh..yang gemuk..tak lawa L.. sedih kan jadi orang cam wawa !! hampa je perasaan saat tu… Astagfirullah !!~~ hmm bodonye aku neh…menghina ciptaan Ilahi.. tapi bagi laki sekalian alam yang penah hadir lam idop wa..penah mainkan perasaan wa.. korang pon menghina ciptaan yang maha agung..bukan wa mintak jadik orang tak comel..tak cun kan ? rezeki cam tu..trime jelah.. tapi Allah maha penyayang maha pengasih pada hambanye..wawa tak lagi menangis sebab lelaki..hadirnye shazwan lam idop wa wat wa jadi orang paling bertuah sekali…

Sekarang..wawa sayangkan die..wawa cintakan die sorang.. terlalu cukup hari-hari wawa ngn die… wawa harap sangat suatu hari nanti dipertemukan jodoh ngn die.. amin.. thx jugak pade ex wawa yang berkawan ngn die..heee :P .. sebab wa putus ngn ex wa lah wa dapat kenal ngn sayang wawa skang neh.. lot of love to u b.. dulu wawa tak percayakan die..wawa takot die cume nak mainkan wawa..sebabnye die kan kawan ngn ex wawa.. op cos la takot kan ? tapi alhamdulilah..sampai skang wawa bertahan ngn orang yang selame neh wawa tak boleh nak sayang..takot punye pasal..lambat laun tersangkut jugak…sehingga ke hari neh..sikit pon tak luak ase sayang kat die..bak kata orang patah tumbuh hilang berganti..tpi andai 1 hari nanti wawa hilang die..wawa takkan cari lain..cukup la wa pernah merasa nikmat bahagia cam kawan kawan yang lain…

Suatu hari nanti…wawa nak die bergelar suami wa kalau dipanjangkan umur..ade jodoh ngn die..wawa nak jadi sorang insan yang paling bertuah sebab ade chenta hati macam die.. ( ayat jiwang giles ) ..haha..sekali sekala kan ..tak salah pon..

At last.. terima kasih sayang sebab bertahan ngn sang diri neh..yang selalu wat awak tersinggung..tapi yang tu jugak la awak sayang kan ??

I’LL BE LOVE U TILL END..



honestly tak tipu punye ! wahaha !

sesali tak sejak dulu

Sesali tak sejak dulu
Ku miliki dirimu
Ternyata kaulah yang
Paling mengertiku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
Berakhirlah sudah sendiriku
T’lah kutemukanmu dihatiku
Beruntungnya aku
Miliki dirimu

Reff:
Sesali tak sejak dulu
Ku miliki dirimu
Ternyata kaulah yang
Paling mengertiku

Takkan kubuang waktuku
Tuk selalu bersamamu
Ku akan setia
Hingga berakhir sang waktu

Beruntungnya aku
Miliki dirimu

Back to Reff:

Lala..lala..lala..
Lala..lala..lala



best tak lagu nih? cam comel je kan !! nak feeling jap la...


honestly tak tipu punye ! wahaha !

baru dapat berceloteh !!

salam bloggers.. wahh lamenye tak menghapdet blog wawa nih kan.. wawa dah start keje...then bile dah start keje... korang faham-faham jela kan.. lame jugak wawa tak bace post baru membe-membe..lagi0lagi wawa takde lappy sendiri...wah sedihnye ! nak nangis la cemni... so bile wawa dah lame tak ade post baru..then mesti banyak story kan... takde pon.. paling kurang pasal keje kott. sekarang wawa dah happy keke tempat lame wawa tuh.. even dulu wawa rase takkan patah balik dah kat sane... tapi ape kan daye...wawa kene bertahan...
hahah ! dalam sibuk keje pon.. wawa still sunyi.. mane kawan-kawan!! hmm.. dah la.. kalau cite pon bande yang same... diorang pon tah ilang kemane... so wawa kene happy !! happy wawa ~~

lagi satu...
wawa tertanye-tanye gak...wa nak continue belajar atau tak erk? kawan-kawan ramai nak continue..wa? wa takde rezeki lagi la lau mase terdekat nih... hajat memang la nak kan...
tapi wa taknak susahkan sesape lagi... sampai mase wa tuk berdiri di kaki sendiri... bukan orang lain.. bile dengar membe nak masuk belajar...rase jeles jer... tapi wa percaye..ade kesempatan nanti wa buleh jugak sambung lagi kan.. belajar ni tak kira umur pon kan.. haha... kalau dah kawen sekalipon..kite still buleh kan !! so sekarang mase tok cari duit dulu.. chaiyok wawa~~~

tapi bile ?


honestly tak tipu punye ! wahaha !

PASAL LELAKI !

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.


honestly tak tipu punye ! wahaha !

TRIP KE KAMPUNG KOI

salam hye bloggers..da dua hari wa tak bukak blog wawa.. berhabuk giler kau.. hahah...
fuhh...penat wa... ari sabtu lepas wa balik ke kampung..tu pon last minit punye idea la. sbabnye nak ikut si akak balik ke kuantan.. alahai dekat je kot. kecoh ko kan wa !
tapi best la.. dapat gak balik sebelum start keje kan...mak n ika pon semue balik.. wa ngn ika naik bas jer... naik kete nanti pening...ngan anak akak lagi..haha... sebenarnye nak cite yang tak *muat . tettt.. ! haha... actually wa dah nak stat keje da..sebab tu wa nak balik dulu sebelum susah dapat cuti nanti kan...rindu kot kat kampung..lame gile tak balik... hey ! bukan balik sebab nak pegi jom heboh oke ! huhuh.. gedik sangat...oke berbalik cite nak sampai ke kuantan.. dah la naik bas... tiket lak kul 7.. sempat g makan KFC lagi ngn ikaa. haaa...pastu ingtkan dah 6 lebih.. get ready tunggu bas..buatnye dah terlambat..mane nak kejar bas kan... haha... tapi tak ku sangka..tak kuduga... bas yang ditunggu bapak la lambat nye !! janji tiket kol 7...nevermind la lmbat bape minit je kot.. tapi ! lambat 1 jam 10 minit ! tunggu punye tunggu...3 kali bas ke kuantan...tapi 1 pon tak bawak kami nye trip...last-last..sampai la bas buruk sikit...geram tol.. perut tak payah cakap... lapar giler... nak marah betul kan driver tu.. haaa...ni kes bile dah naik..bas pulak lembap...driver tah pape... eee... rimas ! cam siput jer... dah lebih kol 10 tak sampai lagi..patutnye 2 jam jer kan... dari temerloh ke kuantan.. ceh! akak aku lak..tak reti nak sabar... dah bas lom sampai...nak buat camne... bukan wa yang drive kan... eerrggg!! sengal .
sabar jela.. sampai-sampai nak muntah sebab duk kat seat yang depan belakang ade mat bangla ! sabar jerla!!!!! nak jerit ase kat lam bas tu.. cepat-cepat wa turun.. tapi takpela...nak balik ke kampung punye pasal kan...hihi... lawak kan ! *tak pon



honestly tak tipu punye ! wahaha !

NAK BERANGAN

holla readers ! petang nih watpe? hey korang noh ape lagi jom la g tengok
wedding of da world kot. sape yek? of cos la nih haa..tengok gambar kat atas pon dah tahu kan??

Royal Wedding of Prince William n Kate Middleton 2011
haaa...gerenti gempak la kan? wa sure nak tengok tau..even tak dapat pergi..ceh..kau sape nak pegi event camtu..haha ! diorang kawen hari nih kot.. grand gile mak oii ! well..anak raje kawen kan..mestilah cam tu ye tak.. sambil-sambil tengok tu..boleh gak berangan kan..mane la tahu kot-kot ade anak raje tersangkut ngan wa.. haha~ gelak skang !
ko ingat cinderella ke? hekkk mu ! jangan nak loyar yer cik wawa..
haaa...berbalik pade cite wedding of the year nih... korang tak kan taknak tengok kot.. iklan die bukan men lagi kan..nek bebemor soh kite menengoknye... "weh aku nak kawen jugak"
jadilah anak raje kan! ensem tak prince william tuh? not bad la kan... cun giler kot bini die.. tip top ler ! mane nak lepas kalau gitu.. aik aku cakap cam aku *laki jer.. *Teeett*
so pape pon korang tengok la yer.. jangan lepaskan peluang.. even die orang luar..dan takde kene mengena ngan negara kite... tak salah kot nak tengok kan? tak sabar dah nih.. LIVE tu !
tangok kat Astro channel TLC yer... kul 5.. (channel no bprape wa tak tahu la. mak slalu handle remote) . if korang tak suke tak payah tengok oke ! wat habis letrik je kan .
wa cite camni , pastu dok promote cam wa pulak nak kawen.. takde la.. wa tak gedik lagi nak kawen kot.. biarlah capai cite-cite dulu.. harapan menggunung..kalau tak cube..sia-sia la kan... wahh ayat !! well mane la tahu.. ade usaha kite nih nanti..dapat gak jadi kerabat diraja kot. ! *ops* melalut lagi.. habis la mengamuk mak wa nanti..anak die suke bebenor berangan nye.. dapat laki macam mat jenin baru tahu...
oke la.. sini jer k...
for the Prince n Princess... happy wedding day !!!
( macam p.william bace plak entry kusut aku nih )

hahah... papai semua . lebiu selalu





honestly tak tipu punye ! wahaha !

UBAHSUAI SITE SAYA DULU

PLISS ABAIKAN ENTRY WAWA KALI NI..
SEBAB BLOG WAWA UNDER CONSTRACTION NOW !
-TQ-

honestly tak tipu punye ! wahaha !

EFFECT KEPADA PENGGEMAR SUSHI

salam n selamat malam reader !!!!
faham tak ngan tajuk wa kat atas tuh? tahu tak ape sushi? alah konfem sangat korang tahu kann.. hahah... *sushi* tu makann jepun... hari nie wa ade baca 1 artikel kat facebook pasal effect kepada pemakan sushi nih.. nak tahu ape cite die... oke jap eh ~

""Warga emas tersebut bernama Shota Fujiwara dan berasal daripada negara Jepun. Beliau adalah penggemar Sushi & Sashima sejak daripada kecil lagi. Sehinggalah dalam lingkungan umur 60 tahun, beliau telah merana akibat sakit dalam kepala yang didakwanya migrin. Setelah tiga tahun lamanya menanggung kesakitan dan mengalami Psychomotor Retardation, beliau mengalah dan berjumpa doktor. Lalu doktor menjalankan X-ray untuk memastikan jenis penyakit yang dihadapi oleh beliau. Doktor terperanjat apabila terdapat benda-benda kecil yang dipercayai ulat di kepalanya, tetapi bernasib baik kerana ia masih tidak menembusi tempurung kepalanya.
Doktor terus melakukan pembedahan untuk membersihkan kepala encik Shota.

Pasti para pembaca tertanya-tanya dari mana datangnya ulat-ulat tersebut. Sebenarnya ulat-ulat tersebut datang daripada pemakanan encik Shota iaitu gemar memakan Sushi & Sashima yang mentah. Ulat-ulat tersebut mungkin datang daripada daging ikan dan makanan laut lain yang tidak dimasak terlebih dahulu. Sepatutnya, setiap makanan yang mentah hendaklah dimasak pada suhu 100 darjah celsius dan dibekukan pada 0-4 darjah celsius untuk mematikan kuman dan ulat yang sedia ada di dalamnya.

Oleh itu, dinasihatkan kepada penggemar Sushi & Sashima, berhati-hatilah ketika mahu menjamah. Pastikan makanan tersebut betul-betul masak dan selamat dimakan.""

oke dah bace? actually ade gambar kepala Uncle jepun nih.. tapi wa tak upload la.. eee..geli kot.
kalau u all nak tengok.. tekan LINK nih oke..
oke lah kawan-kawan...bagi sesape yang suke makan sushi tu..jangan overdose sangat..of cos la sushi tu makanan die 1/2 mentah kan.. dah name pon camtu.. takkan kot nak masak betul-betul kan? hahah...tapi wa tak pernah pon makan sushi.. *kredit utk wa* huh ! gedik..tapi pepon kawan...yang paling penting halal dan tak kotor la kan...eeeee... oke lah...

p/s : just for the info.. if yang da tahu .. kredit tuk korang ! lebiu !


honestly tak tipu punye ! wahaha !

RINDU KO

*klik utk besarkan*

haaa...dah tengok picture yang comel tu? haha..wawa paling comel kan? ye kan?
jawab laa.. tamo kawan kang.. hihi ~~
dak perempuan yang kat sebelah wawa tu...yang tak comel and cun melecun cam wawa tu..name die NIK NOR FATHIN...
wa kenal die nie baru je kot. dalam 3 tahun gitu la.. tapi wa sayang die sangat-sangat..shh~ jangan bagitahu die...sebab ape... oke die ni sekepala kott.
  • oke first die nih orang kelantan yaw !
  • die cantik ! die comel ! die tip top ~!
  • lagi 1 die baik sangat ,kalau membe tengah susah..mesti die tolong tau !
  • walopon kekadang kami tak sehaluan , kami tetap bersama
  • die selalu ngan wa..mase wa susah senang.
  • penah jadi 1 insiden bile kami gaduh sebab #$%^&* (tak perlu tahu)
  • kami memang selalu gaduh ,tapi makin gaduh makin rapat. !
  • sepanjang waktu kat kolej..die ,fara ngan gan memang selalu support wa..
  • semua masalah wa..die sangat memahami..
  • hahah..paling penting..die nih baik n tak kedekut..
  • sangat-sangat sayang ko la nik !!!
haaaa... tu antare sikit-sikit profile die yang aku suke sangat..
aku harap sangat kami tetap kawan sampai bile-bile...pape pon,aku pernah salah faham ngn ko nik..harap sangat tu jadi kenangan pahit yang tak kan berulabg lagi lam persahabatan kite k..



honestly tak tipu punye ! wahaha !

UNTUK KO JER . HAHA

ni entry memang untuk ko KHAIRUL AZMIN b. MOHAMAD . yer la aku tahu mesti ko marah aku kan..aku ade bagi mesej camtu kan.. yela aku terasa weh ko wat aku gitu..ko dah taknak lepak ngan aku..weh aku tak HOT kan..?sebab tu taknak lepak ngn aku.! rase nak flying kick je kat ko.. selame ko ade kat sini.. ce bilang bape kali ko spend mase ngan aku.. menci a camni kechiq.. aku dah cakap kan.. aku rindu member-member ,so ade ko..aku relax sikit la der.. hahha... lagi 1 kechiq ,ko jangan la wat perangai macam dlu lagi.. tak suke doe. bialah ko camni jer..aman sikit kan . aku sayang ko macam aku sayang afiq jugak. korang berdua jer membe laki tip top aku wat mase skang. so lau aku ilang membe cam korang.. memang menangis aku weh.. silap-silap aku dok lam hutan. hahah..hah! sekarang aku dah tahu sape yang layak jage ko! ko tau tak die sayangkan ko .? lagi 1 aku suke die.. sebab die baik, tak macam kawan pmpuan ko tu? sape erk? mira? eee..aku tk kenal pon...malam tu jela aku tengok budak name mira tu. ika lagi oke tahu ! die caring pasal ko...payah kan nak jumpe pmpuan cam die. so jage die baik-baik chiq.. hari ni ko nak balik dah kan... ko tak text aku pon.. tak bagitahu pon ko dapat keje.. yela aku bukan membe rpat ko kan..
takpela...ni aku doakan ko berjaya k...jangan putus ase... ko buleh buat !!! pape pon..pasni kalau jumpe aku n lalu kat aku jangan la senyum kambing jer... sepak laju-laju baru tahu!!!
sedih tapi happy doe !!!!!!


honestly tak tipu punye ! wahaha !

GILER

Facebook memang tempat nak meluahkan perasaan ker? ouh actually nak bagi 1 dunia tahu yang awak tu ade problem eyh ? ouh come on la.. semue tu pon jadi sebab ade keje menyampai dari kawan baik kamu kan.. cam haprak jer.. keje die memang suke menyampai jer ker? macam die tak pernah pulak cite masalah die kt kamu kan.. adui adui.. lepas ni pon aku takkan amik port kot pasal ko...buang mase jer.. lagi 1...kalau ko terasa kot ape yang aku cakap tu...fahamkan la.. jangan nak kepoh sangat... orang lain pon nak kawen jugak kot..takde la terkinja-kinja macam awak. hape daa...pastu bile cakap sikit nak tunjuk perasaan kat facebook...nak bagi 1 dunia tahu kan.. OUH fb ..tempat aku nak mengadu kasih.. HAHA.. ape tah aku merepek nih kan.. bukan ape terSENTAP kejap pas tengok status budak tu.. well,aku tahu baru-baru nih ade la aku bagitahu someone tu pasal ape yang aku rase .. tak pasal-pasal someone tu g report.. tuh la..takde keje lain nak menyampai je...jadi minah kepoh.. elok sangat ngan BIBIR ko tuh kan !!
dah la.. buang mase je layan korang.. nak gaduh ke hape ke.. gaduh aaa.. papai !


honestly tak tipu punye ! wahaha !

blog saya mmg tak hot pon

petang semua!! eh cakap sorang plak kan.. hahaha...
haaa..hari ni saya nak jawab soalan sorang teman tu la kan...hari tue ade la sorang kawan nih..tak perlu la saye bagitahu sape..sebab saye pon tak tahu sape beliau nih..LOVE STALKER..haha...die tanye "kenapa blog awak tak famous? takde followers ramai ? ouh saya faham..awak nak cakap yang blog saye nie tak laku kan.. ahhha! kalau awak dah tau blog saya nih tak laku kenapa tak tolong promote kan...gerenti macam gorang pisang panas tau ! lagi 1 ,awak stalker saye..then nak kriktik pulak..awak ape tahu,awak ade blog tak? ade site macam saye? tunjuk mai kat saya. HAHA . oke sekarang saya jawablah eyh ,camni lah... saya tau saya bukan penulis terbaik kot..memang entry saye tah pape je kan awak..tapi kenapa awak baca? buang mase awak je tau. baik awak tido! . since saya baru nak jejak lan dunia bloggers nih,memang la banyak saya kene belajar lagi. and yup, blog saya tak ramai followers tapi sekurang-kurangnye ado..daripada takdo kan? awak ade? takde kan? so awak jangan nak mempertikaikan hal paling remeh kot. saya tak pelru followers yang ramai sebab saya pon baru lagi kan. and saya cadangkan awak buat 1 akaun blog tuk awak. tengok ramai tak follwers awak. eeeeiii, pasal blog saya yang tak 'hot' and hangit pon awak nak jadikan 1 masalah ke? come on la.
enough oke, saya pon tak 'hot' kot cam awak. tapi entry ni saya memang sajikan utk awak tau..enak dibaca ketika waktu senang n tak 'hot' HAHA... sambil-sambil tu dengar la HOT.fm memandangkan blog saya ade 1 lagu je.. HAHAH...oke.. SEE u stalker !! muahahahah <3

honestly tak tipu punye ! wahaha !

lelaki setia la nih

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Untuk melihat lelaki menangis amatlah payah. Di antara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum seratus peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.


haaa...sweetnye laki nih kan.. hope sangat "b" akan jadi camni.. HAHHA





honestly tak tipu punye ! wahaha !

sedih

awk..awk tau kan..dulu kite tak penah pon bertegur mase zaman sekolah dulu...
awak tak pernah nampak saya ? tipu sangat kan..ouh..sebab saya tak seclever awak kot.tapi lepas dah habis sekolah..sekarang kite dah kawan kan...kite dah same-same share problem kite..tapi nape 1 hari tu awak emo ngan saya...pastu awak tuduh saya macam budak kecik..perhh..memang menyirap campur orange kot hati saye nih. so sekarang awak terus nak senyap macam batu je kan.. awak cakap satu "saat" awak akan datang balik kat saye...nie dah berminggu berhari-hari kot saye tunggu..kalau awak rase dah tanak kawan ngan saye cakap jelah.awak tahu tak saye sekarang dah bosan sesangat la..awak pulak nak majuk-majuk cemni...awalnye saye kot yang majuk..last-last awak lak..pening saye gini..pliss...mesej la saye balik.. rindu awak sangat !! saya sedih tau.
awak ape tahu..awak ramai kawan lagi kan. even saye tengok cite maharaja lawak gelak sampai berguling-guling pon..takkan dapat ilang sedih ni tau..nape lame sangat awak merajuk hah? sedih bile nampak awak online..nak tegur kang...memang awak takkan jawab kan. oke lah.. sampai bile awak nak merajuk..terserah oke.. papai



honestly tak tipu punye ! wahaha !

nak gedik sikit

hye blogger..hari ni nak gedik sikit... asyik tengok blog orang jer cantik-cantik..tapi blog wawa ni macam pondok buruk jer..orang tak nak singgah pon..HAHA..
semenjak dah putus cinta ngan BOS kat tempat keje tu...ape lagi.. kite update blog jelah...tapi tak banyak story macam u all laa..hah..ni nak kasi tahu sikit..i punye blog ade signature..oke! chantik tak? siyes buruk.. kan? disebabkab blog i tak famous macam u all... ade la sorang kawan i nih..(kechiq)..ade satu malam die tanye "awat blog ang aku tak buleh bukak?" aik pelik semacam je..nape pulak diea tak buleh bukak.. alah no hal la.. baik jugak..becoz enemy-enemy kat luar tu tak dapat skodeng blog aku...
ehh nak bagitahu kalau u all nak mencantikkan blog.. ade sorang akak ni @ cikgu blogger ni memang expert giler bab blog. Muaahh !00% credit to teacher .

so i belajar banyak tutorial kat die..she's good teaching u know.. so kawan.. idah banyak explore tutorial dari bloggers lain tapi tak sesyok die...so hari0hari aku akan visit blog die untuk tengok tutorial baru...



honestly tak tipu punye ! wahaha !

pernah tak?

salam..hye blogger...hari ni cukup2-cukup memeningkan kepala sebabnye saya kene buat 2 pilihan.. ohh ye..ape kate saya bagitahu dulu option yang pertama nih...saya dah resign kat tempat lame saya kerja tuh,,,tapi disebabkan kerja saya nih disenangi kott ngan madam n bos...dieorang panggil aku balik keje..but,,,the second option pulak..aku kene pergi kursus yang lecturer aku tawarkan...erm...acttly,kursus tu untuk masa depan aku jugak..tapi nak buat macam mane..aku betol-betol dalam pikiran yang tak waras..HAHA...so..aku mitak pendapat dari sorang-sorang lam hidop aku untuk daptkan jawapan yang pasti...tapi kate mak aku...itu hak aku...so aku kene buat keputusan tu..bukan orang lain yang bagi kan... ye jugak kan...

so macam mane nih??? kite pikir-pikir jap yer...


honestly tak tipu punye ! wahaha !

a dan Bb

ok..hari ni lets talk about life ye kawan-kawan...
erm..hari ni nak cite kalau kite feeling-feeling kat kawan kite buleh tak?? OHH no!!
mesti la tak kan...ye dopp? oke cemni senario nye... si A ni namenye Ani..(haha bukan name sebenar k) soo..si A ni dah kawan ngn si Bb ni agak lame lah...tapi diorang sekadar kawan jelah...tapi dalam mase berkawan..si A ni dah TERsayang kot ngan si Bb...camne tu? boleh tak mereka feeling-feeling?

so the second part...bile si A ni rase diorang tak akan jadi-jadian la kan...nape si A rase macam nan benci-benci je kat si Bb...mesti tak elok la kan..tapi dalam mase rase benci...si A tetap layan si Bb ngan baik.. humm..bagi si A..even macam mane pon... mereka tetap kawan kan..

so the lastly.. si A janji akan sayang kawannye si Bb tu...sebagai kawan lagi mulia kan..daripada die sayangkan si Bb yang tak mungkin la nak terima si A... :(


so moralnye.. bile dah berkawan..biarlah sampai bile-bile kite berkawan... ye tak? eiiiissshhh..



honestly tak tipu punye ! wahaha !