Alhamdulilah Abah...

hari ni abah aku akan di operate mata nye..
akibat katarak yg di alami abah hampir bpe bulan..

abah di bawa ke hospital mata Tun Hussien ONn di KL..
walaupon kos nye mahal..tp berbaloi ngn hasil yg terbaik...
hampir 1 jam abah dalam operation , akhirnye berjaya...
selapot mata abah da ilang...skang abah dah boleh tgk ngn terang n jelas semula..

aku yg penat hari ni pon happy tgk abah yg senyum dengan hati nye yg gembira dapat lihat semula..
abah lg bertambah happy bila tgk anak2 n mak ade di sisi beliau..
walaupon aku x dpat g sane n temankan abah...
tp aku sentiasa berdoa abah aku akan selamat di bedah...

ABAH...
walaupon abah garang, kuat bebel ...
kami sayangkan abah...
Alhamdulilah... berkat izin Allah s.w.t.. abah dapat lg anugerah dari ilahi..
honestly tak tipu punye ! wahaha !

puisi tok sahabat

>Ya Allah,
> Sahabat saya tak seperti sahabat Nabi
> saw,
> Sahabat Nabi setia di sisi,
> Sahabat saya datang dan pergi.
>
> Ya Allah,
> Saya muhasabah, menerawang sendiri,
> Dari kecil ke saat ini,
> Ramai sudah bertandang di hati,
> Ramai juga yang datang dan pergi.
>
> Ya Allah,
> Sahabat ketawa, saya gembira,
> Sahabat sayu, saya syahdu,
> Sahabat layu, saya pilu,
> Sahabat cemerlang, saya gemilang.
>
> Ya Allah,
> Kawan saya, sahabat saya,
> Rahmati kami meniti usia,
> Terpisah kami di alam nyata,
> Temukan semula di taman syurga.
>
> Ya Allah,
> Sahabat saya, buah hati saya,
> Mesra kami penawar duka,
> Rindu kami menambah cinta,
> Rajuk kami membuah ceria.
>
> Ya Allah,
> Silaturrahiim kami, ukhwah fillah,
> Bermusuh kami, na`uzubillah,
> Berpisah mati, inshaAllah,
> Pengubat hati, do`a rabitah..

honestly tak tipu punye ! wahaha !

cerita kawan-kawan saya


holla blogger ! selamat menjamu selera..aceceh..ngade2 lak..sepanjang cuti nih macam-macam perasaan datang..paling sedihnye rindukan kawan-kawan aku...masing-masing dah duk jauh..so memang tahu la kan jawapannye..susah nak jumpe...1st kali..akak seha..rindu sangat-sangat kat die..bile tah die nak balik ke pahang nih..ate gemor bebenor dok kt perak tuh..rindu sangat kenangan jual goreng pisang sesame kan..huhu...punye la nak cari duit belanje...pastu membe aku sorang lagi nih.."kechik",bapok la rindunye...dulu,aku punye la benci kat kau kan..skang ni da merindu-rindu plak..alkisahnye kite jadik membe baik..walopon ade hanim and angah kat sini setia kat sini..tapi diorang selalu bz jea..aku busan tahu..aku nak lepak-lepak cam dulu...gosip sama-sama...cepat laa balik..aku rindu kat korang semua..macam-macam cerita nak bgathu nih..nak dengar tak?? hahah...kalau nak..cepat la balik yer...nak ajak korang pegi karoke same-same...eeeeee....kalau suare aku nih kuat,aku jerit kt korang balik laa!!!!!!korang la jantung pisang aku tahu,,,tanpa korang..tak tahu lah aku... ur the good friend like a star ~~~~
honestly tak tipu punye ! wahaha !

Hak Cipta aku !

nak tau nape tajuk entry aku kali ni camni ??
sbb aku mmg x puas hati!!! nape kau amik idea aku ?
nape kau xleh pkir sendiri...
aku geram + bengang sbb aku mmg da tau akan jd pekara camni..
bukan aku x kenal kau walau bebeza negeri..
tgp sifat kau mmg jelas terang lg nyata yang kau mmg seorang yg hampeh!!!

report aku yang aku wat ngn hasil idea aku telah di copy ngn senang hati oleh kwn aku sndiri..
bengang aku bukan main lg bile die boleh wat 1 malam je..yg aku ni da 2 kali ulang alik ke kolej sbb nak anta report yg kne reject ngn lecturer..mane x bengang..die dah copy report yg ciap d Edit oleh aku...then die boleh masuk trs daftar sedangkan aku? x dapat..
mmg berderai air mata...x tahan gile! die mmg melampau..
keje xleh wat sendiri..menyusahkan org..
dh tau keje x ciap tp die leh lg g KL jalan2,mmg bengong...aku mmg nekad nak berhenti..
watpe la aku blaja tok untungkan org lain kan ..
aku mmg sedih..kadang terPk yg lecturer tu pilih kasih je!
lect. tau aku sedih sbb hal ni..bru la nak explain kt aku itu ini~~ aku malas nak layan!
aku x untung pape..sbb hak aku da dah di curi...

hari esoknye aku bru lah pegi kolej tok settlekan masalah ni..tu pon atas nasihat lect tu...
akhirnye! hari JUMAAT baru la nama aku di LIST kan dalam senarai STM4..
sekali lg aku nangis sbb mak aku eppy ngn aku yg berjaya menegakkan keadilan! yes !

tok kwn aku tu, mmg aku ase aku xleh maafkan kau..sbb kau memutarkan cite asal kt org lain..
mybe yg xtau akan ckap yg benar itu SALAh then yg salah itu BENAr.! btol kan ??
so..ape yg dapat aku doakan. die xkan ulang kg pekara yg same...
berdiri di kaki sendiri la..jgn bergantung pd org lain..

misi aku di SEM4 bermula...
honestly tak tipu punye ! wahaha !

demam SEMESTER

salam hai...
cuti . curi . mati .
kah3...ape maksud pon aku xtau..

mmbe2 dah balik...so skang la mase aku nak kejekan repOrt aku tuh...
aku ase aku sorg jer la yg x ciap2 lg..Mampos la aku kali nih..sah2 la poiter aku jatuh tergolek2 sbb prestasi aku yg trOK!!!!!
eeee....geramnye! aku time2 last minit baru nak bkak lappy then bru nak wat..
mmg sengal kan..tp xpe tok kali nih..
yang paling aku geram lg..bile sorg kwn aku nih spoil mood aku nak wat keje .
die dh tau yg die x ciap lg..tp leh lak nak g KL tok program under kolej..
bengang tahap gaban sbb aku akan tau ape akibatnye apabila beliau ngn sesuki pegi KL tok jejalan!
malam tu gak aku da spent mase tido umah sewa korg tok wat skali tp hampehnye kami ini sbb sempat lg g KFC n balik lam kul 10 lebih..
makan punye makan..perut udah kenyang la..mata pon sekor2 da ngantok..
CANCEL wat repOrt malam tu...

sambungan cite kwan aku yg nak g Kl tu..
ahh! lantak kau la..kau dah ade repOrt yg Boy kau nye kan..xpe la..
aku wat jgk la sndiri..biapon otak aku ngah HANG mase tuh...
serabot kepala otak aku x payah cite..mmg tensiOn nak wat repOrt nih..
1 malam aku x tido . tido pon kol 4 pagi..
bayangkan....report x ciap2 jugak..esok nak kne hantar...

bangun esok mesti mata jd hantu...
honestly tak tipu punye ! wahaha !

sekian lame x mengOmel kt cni..
skang gua nak la sambung...
dalam mase cuti nih macam2 cite yg sy dapat share..
demam...sakit mmg pekara bese...cuti2 pon dapat sakit..tah pape..

SEMESTER baru nk dekat dah...
ape yg aku kne wat ?
1. update buku repOrt harian
2. siapkan repOrt.
3. prepare baju n perkakasan lain.

semua ni aku x pnah usik pon sepanjang cuti.. ayat JUJUR nih.
blh dikatakn aku menjadi seorg yg PEMALAS sesangat semenjak praktikal nih..
aku pon xtau knpe...
semangat tok masuk semester baru pon aku xde..ape lg nak bukak buku n otak tok blaja..
keje yg aku ske wat..merayap...jalan2...tu jela..REPORT yg penting , aku wat x endah jer..
senang cakap , aku x pk bnde tu penting..
tp xpe..aku tngu jela kwan2 aku balik..kih3..wat sesame...
chaiyOk mastura, KAU BOLEH BUAT.!!!
honestly tak tipu punye ! wahaha !